«Beste Bygg i Nord 2019» til Øksnes Entreprenør.
Vi gratulerer Holmøy Maritime og Snøhetta.

Del: Del på Facebook Del på Twitter Del via epost

En designperle av funksjonell arkitektur i det Arktiske Nord.

Holmøy Maritime engasjerte arkitektfirmaet Snøhetta til å designe Holmen Industriområde, og vi i Øksnes Entreprenør fikk æren av å bygge det! Det er noe vi er svært ydmyke og stolte over å ha fått være en del av. Å bygge et bygg er en utfordring i seg selv, men å bygge et helt utradisjonelt fiskerianlegg med unik design og arkitektur, sentrert rundt menneskene, representerer en helt annen kompleksitet. Det er nettopp her dette fiskerianlegget stikker seg ut. Det er en fargerik designperle som harmonerer perfekt med det arktiske landskapet.

Holmen Industriområde består av administrasjonsbygg, fryseterminal, tørrlager, gjestehus, parkeringsanlegg og kai. Reisen fra prosjektstart til prosjektslutt har vært utrolig spennende og ikke minst lærerik. At resultatet ble så bra at prosjektet ble tildelt prisen «Beste Bygg i Nord 2019» er prikken over i’en. Nå står Holmen Industriområde på listen over «Beste Bygg i Nord» sammen med de tidligere vinnerne; Sykehushotellet i Tromsø, Nordlyskatedralen i Alta og Petter Dass-museet i Alstadhaug. Det er utrolig gøy!

Juryen la følgende begrunnelse til grunn for tildelingen:

«Det er fokusert på funksjonelt design og arkitektur som harmonerer med den arktiske naturen. Det er ikke brukt tradisjonelle løsninger eller materialvalg. Man har også hatt fokus på miljø, og det er valgt miljøvennlige løsninger. Det er et innovativt og komplekst bygg. Juryen er imponert over hvordan entreprenøren, i samspill med arkitekten og de øvrige aktørene, har løst oppgaven. Det anlegget som står ferdig i dag, er beviset på det gode samarbeidet; et samarbeid som førte fram til et anlegg i særklasse. Dette bygget er tøft, banebrytende, innovativt og helhetsinntrykket er ekstremt bra!»

Begrunnelse viser prosjektets unike kompleksitet og at Øksnes Entreprenør sine ansatte og underentreprenører leverte på høyeste nivå innen alle fagfelt.

Vi gratulerer byggherre Holmøy Maritime og arkitekt Snøhetta som har satset stort på å skape et spektakulært fiskerianlegg.

Vi bygger det. ALLTID!

 

Arkitektfirma Snøhetta

La deg begeistre av arkitektfirmaet Snøhetta sin egen presentasjon og beskrivelse av prosjektet.

 

Prisen ble tildel av NESO under NNBA 2019

http://www.neso.no/Nyheter/2019/Holmen-industripark-er-Beste-Bygg-i-nord/